
Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.egy tálban törjük össze alaposan a lecsepegtetett brokkolit pl. krumplitörővel
- 2.adjuk hozzá a fűszereket
- 3.keverjünk hozzá 3-3 evőkanálnyit a csicseriborsólisztből és a zsemlemorzsából
- 4.alaposan dolgozzuk össze
- 5.ha nagyon puha, folyós a masszánk, tegyünk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát, az felszívja a nedvességet, ha még nem állt volna össze rendesen, tegyünk hozzá egy kevés csicseriborsólisztet, az „ragasztja össze” - evőkanalanként adagoljuk
- 6.mikor kellemesen formázható masszát kaptunk, formázzunk belőle kisebb golyókat
- 7.süssük meg, mi 15 perc alatt 200 fokon sütöttük őket forrólevegős sütőben, de előmelegített sütőben is lehet, ebben az esetben tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire a fasírtjainkat és 200 fokon légkeverésen süssük őket aranybarnára
Hozzávalók
- egy kis fej (kb.500 g) főtt brokkoli
- 3-4 evőkanál csicseriborsóliszt
- 3-4 evőkanál (gluténmentes) lehetőleg teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
- só, bors
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 1/4 kiskanál őrölt kömény
- 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika