
Étrend adat(ok)
4 adag
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát - vízen teljes értékű
- 2.adjuk hozzá a paprikát, kicsit dinszteljük meg azt is, majd húzzuk le a melegről, és szórjuk rá a fűszereket, alaposan keverjük össze
- 3.adjuk hozzá a paradicsomot, a felkockázott tempeht, és tegyük vissza a tűzre - kevés vizet tegyünk alá, nehogy megégjen
- 4.fedő alatt pároljuk össze őket pár perc alatt
- 5.majd adjuk hozzá a rizst, öntsük fel a vízzel
- 6.kétféleképpen is készíthetjük - 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve, egy tűzálló tálban, és addig sütjük, míg a rizs szépen felszívja a vizet
- 7.VAGY: alacsony fokozaton, fedő alatt puhára főzzük
- 8.egyik esetben sincs szükség kevergetésre
Hozzávalók
- egy csomag tempeh - 250g - felkockázva 1,5 cm-es darabokra
- 2 kis fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 kis paprika - apró kockákra vágva
- 1 nagy paradicsom - apróra vágva
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- 1 kiskanál füstölt őrölt pirospaprika
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 2 dl fehér rizs/ 1,5 dl barna rizs (ez teljes értékű)
- 4- 4,5 dl víz (fehér rizshez 4 dl, barna rizshez 4,5 dl)