RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral
- 2.keverjük össze a chiamagot /őrölt lenmagot egy kis vízzel és hagyjuk kb. 10 percig állni, hogy zselés állaga legyen
- 3.keverjük össze a száraz alapanyagokat (darált mandula, zabpehelyliszt, sütőpor, só) egy tálban, majd keverjük össze a nedveseket is egy másik tálban - a gyümölcs kivételével
- 4.dolgozzuk össze a nedves hozzávalókat a szárazzal, érdemes a kezünket használni - először úgy tűnhet, hogy nem áll össze, ne ijedjünk meg - ha szükséges, még édesítsük
- 5.végül gyúrjuk bele óvatosan a gyümölcsöt is - érdemes fagyasztottat használni, hogy egyben maradjon
- 6.belisztezett felületen formáljunk belőle egy korongot - kb. 2 cm magas, 18 cm átmérőjű legyen, vágjuk fel 8 darabba, helyezzük a sütőlapra őket
- 7.200 fokon süssük kb. 20 percig őket, míg aranybarnák lesznek
- 8.közben készítsük el az áfonyás szószt: turmixoljuk össze az áfonyát, kesudiót, vizet - ízlés szerint ízesítsük datolyapasztával, vaníliával - ha hígabbra szeretnénk, tegyünk hozzá még növényi tejet /vizet
- 9.mikor megsültek, helyezzük őket rácsra, hagyjuk kihűlni , tálaláskor tegyünk rá az áfonyaszószból, esetleg szórjuk meg mandula szeletekkel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
- 3 evőkanál víz
- 150 g (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 150 g darált blansírozott mandula /mandulaliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 csipet só
- 1/4 bögre (bögre=2,3 dl) natúr növényi tej
- 3-4 evőkanál datolyapaszta
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 bögre fagyasztott áfonya - vagy más gyümölcs /málna /meggy /eper, stb.
Lila szószhoz:
- 1/2 bögre előre beáztatott, lecsepegtetett kesudió
- 1/2 bögre áfonya
- datolyapaszta - ízlés szerint
- 1 kiskanál vanília kivonat
- víz, amennyi éppen ellepi a kesudiót