Kesumajonéz

Már többféle alapanyagból készítettünk majonézt, most a kesudióra esett a választásunk. Nagyon finom krémes lett. Arra azért figyeljünk, ha fogyni szeretnénk, hogy ennek magas a kalória- és zsírtartalma. Akkor válasszuk a például a kölesből/krumpliból készült változatot.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.mindent helyezzünk turmixgépbe (késes aprítóban nem lesz olyan krémes) egy pár evőkanálnyi vízzel / növényi tejjel
  • 2.ízesítsük, hígítsuk, ha még szükséges - ízlésünk szerint

Hozzávalók:

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) natúr kesudió - használat előtt beáztatva, lecsepegtetve
  • víz/növényi tej
  • 1-2 kiskanál almaecet
  • 1-2 kiskanál citromlé
  • 1-2 kiskanál mustár
  • 1/2 kiskanál fekete só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma