Recept megosztása

Vegán tejbegríz mazsolakrémmel

Nemcsak vegán, de gluténmentes is ez a tejbegríz. Ráadásul cukormentes is. Mazsolakrémmel készítettük, így semmilyen feldolgozott édesítőszert sem kellett használnunk. A rendhagyó tálalásnak köszönhetően nagyon különlegesen néz ki. Tehetünk hozzá még gyümölcsöket, lekvárt, fahéjat, csokidarabokat

TIPP: könnyen csinálhatunk rizsdarát, ha a rizst kávédarálóval ledaráljuk

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.turmixoljuk le a mazsolát a vízzel, és egy kis növényi tejjel
  • 2.kezdjük el forralni egy edényben a maradék tejet
  • 3.mikor forr, öntsük hozzá a mazsolakrémet, és a rizsdarát
  • 4.főzzük folyamatosan kevergetve addig alacsony fokozaton, míg megpuhul a dara, és megduzzad
  • 5.kanállal szedjünk két átlátszó pohárba/tálkába néhány evőkanálnyit, majd szórjuk meg kakaóval
  • 6.tegyünk megint egy réteg tejberizst, és újra szórjuk meg kakaóval
  • 7.addig ismételjük, míg el nem fogy

Hozzávalók

  • fél bögre (bögre=2,3 dl) /90 gramm rizsdara
  • 5 dl édesítetlen növényi tej
  • 2-3 evőkanálnyi mazsola vízbe áztatva egy órára – amennyi ellepi /2 evőkanál eritrit
  • kakaópor
  • csipet só