Currys krumpli gombóc

Egy újabb recept Ákos meglepetés szülinapi bulijáról. Miskolczi Andival (Vegánia) egy isteni finom party falatkát készítettünk. Ezeket is lehetett a különböző szószokba, krémekbe mártogatni. Nem apróztuk el, jó sok lett – de mind elfogyott. Első ránézésre soknak tűnhet az előkészítése, de ez főként krumpli – és lencsefőzéssel telik. Bátran álljatok neki, egyszerű és nagyon finom.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.a vöröslencsét a hagymával főzzük puhára - kb annyi vízzel, amennyi épp ellepi - főzés után hagyjuk kicsit kihűlni
  • 2.a még meleg krumplit törjük össze egy tálban krumplinyomó segítségével
  • 3.keverjük hozzá a lencsét meg a fűszereket
  • 4.dolgozzuk össze alaposan - akár kézzel
  • 5.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle gombócokat
  • 6.süssük forró levegős sütőben 180 fokon 15-15 percig mind a két oldalát vagy hagyományos (előmelegített) sütőben kb. 40 perc alatt

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli - megfőzve, meghámozva
  • 1 bögre száraz vöröslencse - néhány órára beáztatva
  • 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
  • só, bors, 1-2 evőkanál curry, 1/2 kiskanál füstölt paprika, 1/4 kiskanál kömény, 1 kiskanál fokhagymapor
  • zöld fűszerek - mi fagyasztottat használtunk