
Étrend adat(ok)
4-5 adag
60 perc
60 perc
Elkészítés
- 1.gőz fölött pároljuk meg egyben félpuhára a karfiolt
- 2.közben készítsük el az öntetet: keverjük össze egy tálban a magvajakat, majd keverjünk hozzá fokozatosan annyi tejet, hogy nem is túl folyós, de nem is túl híg öntetet kapjunk, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót
- 3.mikor megfőtt a karfiol, kicsit hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni, majd forgassuk bele az öntetbe - ha tudjuk, folyassuk a rózsák közé is, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában - akár ketté is vághatjuk, hogy még jobban beborítsa a panír
- 4.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük kb. 30 percig 180 fokra előmelegített sütőben, hogy aranybarna legyen a külseje
Hozzávalók
- 1 kisebb fej karfiol
- Öntethez:
- 2 evőkanál (cukormentes) mogyoróvaj
- 2 evőkanál tahini
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- néhány dl növényi tej
- 1 evőkanál datolyapaszta
- só, bors, kurkuma
- fokhagymapor
- friss zöldfűszer, pl. menta, bazsalikom
- Panírozáshoz:
- (gluténmentes) panírmorzsa