Sinoplasan Melatonin csepp 1 mg – 50 ml

3 darabtól automatikus 500 Ft kedvezmény darabonként.

Kedvezmény

Darab Ár
3+ 7 499 Ft

7 999 Ft

Készleten

Termékismertető

Leírás

Összetevők:

Közepes szénláncú kókusz trigliceridek (MCT olaj), alkohol (11%), melatonin

Megjegyzés:

Ez a termék alkoholt tartalmaz: 11 térfogatszázalék.

6 csepp 1 mg melatonint tartalmaz.

Javasolt adagolás: napi 6 csepp (1 mg melatonin) tiszta vagy szénsavmentes vízben, kb. 30 perccel lefekvés előtt.

Felbontás után a készítményt hűtőszekrényben kell tárolni, és körülbelül 12 hónapon belül fel kell használni.

Vegye be a terméket éhgyomorra vagy étkezés közben.

Allergének:

  • vegán
  • laktózmentes
  • gluténmentes
  • élesztőmentes
  • GMO mentes
  • színezékektől mentes
  • ízesítőanyagoktól mentes
  • élelmiszer-adalékanyagoktól mentes, mint pl. magnézium-sztearát

Tippek:

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi adagot nem szabad túllépni. Tartsa távol gyermekektől. Száraz, hűvös és fénytől védve tárolandó.

A melatonin egy szuper hormon, mely jelentős mértékben felelős az alvásunkért. Melatonint a szervezet maga is termelhet, és főként az agy tobozmirigyében szintetizálódik. Az azonban, hogy a szervezet mennyi melatonint termel, a szemünktől függ. Ennek az az oka, hogy minél kevesebb fény esik a retinára, annál több úgynevezett „alvási hormon” melatonin termelődik és szabadul fel. Ez azt jelenti, hogy amikor a nappali fény csökken, a szervezet megkapja az alvó üzemmódba kapcsoláshoz szükséges információkat.

A melatonint több, mint 100 éve ismerik és kutatják.

  • A melatonin segít lerövidíteni az elalváshoz szükséges időt
  • A melatonin segít enyhíteni a jet-lag tüneteit, ha legalább 0,5 mg melatonint az utazás első napján közvetlenül lefekvés előtt és a célállomásra érkezést követő napon fogyasztanak el.
  • A melatonin zsírban oldódik, ezért kínáljuk melatonin termékünket MCT olajban oldva (kókusz alapú).

Melatonin termelésünket negatívan befolyásoló tényezők:

  • Számítógép, TV, mobiltelefon és egyéb elektronikus eszközök, amelyek megerőltik a szemünket (főleg este)
  • Dohányzás, koffein tartalmú tea és kávé, túlzott alkoholfogyasztás
  • Állandó stressz
  • Bizonyos gyógyszerek (pl. ASA, kortizon, béta-blokkolók)
  • Szabálytalan alvási ritmusok

Mikor áll fenn alvászavar?

Ha problémái vannak az elalvással és a rendszeres elalvással, legalább heti háromszor egy hónapon keresztül, ezt alvászavarnak nevezik. A krónikus alváshiány végzetes következményekkel járhat. A mindennapi életben gyakran szenvedünk fáradtságtól, teljesítménycsökkenéstől és kimerültségtől.

Fokozódik az érzés, hogy nem tudunk megbirkózni a mindennapokkal, csökken a koncentrációs képességünk. Összetörtnek, legrosszabb esetben betegnek érezzük magunkat. Csökken az életminőségünk és nőnek a korlátozások. A mély alvás nagyon fontos, sőt létfontosságú! A döntő helyreállítási folyamatok alvás közben mennek végbe. Agyunk regenerálja magát, a nap információit feldolgozza és eltárolja a memóriában. Az emlék a következő napra készül, és helyet ad az új eseményeknek. Lelkileg fittek maradunk. A pulzusszám és a vérnyomás csökken elalváskor és a mélyalvás fázisában.

Izmaink ellazulnak. Pihenünk. A jó alvás további előnyei közé tartozik az erős immunrendszer és a kiegyensúlyozott hormonális egyensúly.

A melatonin hormon különösen fontos a jó alváshoz. A melatonin szabályozza a nappali-éjszakai ritmust. Az alvást elősegítő hormon kiszorítja a kortizol stresszhormont, ami ébren tart minket napközben.

A szervezet önmagában is képes előállítani a természetes anyagot, amíg a többi esszenciális hormon elegendő mennyiségben van jelen. A melatonin a szerotonin anyagcsereterméke. Amikor besötétedik, a tobozmirigy elkezdi a szerotonint melatoninná alakítani. A két hormon tehát közvetlenül összefügg. A szerotonin boldogsághormon hangulatjavító és relaxáló hatású. Ha napközben hiányzik a boldogsághormon, akkor azt este a szervezet nem tudja melatoninná alakítani. Ha az alvászavarok továbbra is fennállnak, a szerotonin hiánya miatt gyakran depresszió vagy depressziós feszültség áll fenn. A melatonin további bevitele nem jelent végleges megoldást, de segíthet a jó egyensúly helyreállításában. A melatonin-kiegészítők csak rövid ideig növelik a melatoninszintet a vérben, és természetes alvást segítőnek szánják. Semmilyen körülmények között nem hasonlíthatók az altatókhoz, amelyek több órán keresztül hatnak a szervezetre.

Vásárlói értékelések

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sinoplasan Melatonin csepp 1 mg – 50 ml” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük