Milestone66 Pizzakő 30 x 38 cm

Ropogós pizza, lepény vagy friss baguette, mintha csak egy kemencében sülne!

Magas hőfökon rövid sütési idő, hőtartó kordierit sütő kőlap segítségével. Ropogós alj a nedvességnyelő kialakításnak köszönhetően.

Készülhet grillsütőben is kemencés pizza és kenyérlángos, hiszen itt a Milestone66 kerámia pizza kő 30x 38 cm-es mérettel.

Tartós kerámiából készült és úgy lett kialakítva, hogy tökéletes sütőfelületet nyújtson minden sütési igényhez.

Ez a pizza kő együtt használható bármilyen gázos vagy faszenes grillel, beltéri sütővel vagy elektromos sütővel.

Kiváló döntés házi készítésű vagy mirelit pizzákhoz, de ugyanakkor tökéletesen alkalmas ropogós burgonya készítésére, friss sütemények sütésére, vagy tortilla és ropogós quesadillák készítésére is, na és persze kenyérlángosra! – a család imádni fogja.

A kerámia anyag egyenletesen vezeti és osztja el a hőt, így mindenhol egyenletesen és egységesen sül át az étel, a végeredmény ropogós szélű friss pizza lesz.

A Milestone66 pizzasütő kőről könnyedén és kényelmesen mozgatható át az elkészült forró pizza a tálcára vagy asztalra.

Tapadásmentes bevonattal rendelkezik, így nincs szükség plusz sütőpapírra, olajozásra, vajazásra vagy zsírozásra.

15 990 Ft

Termékismertető

Leírás

Rendeltetésszerű használat

A pizzasütő lap kizárólag pizza és könnyű pékáru sütőben vagy grillben (gáz vagy faszén) történő sütésére használható. A pizzasütő lap kordieritből készült, ami egy önálló homogén és nagy hőingadozásokat tűrő anyag. A pizzasütő lap nem használható mikrohullámú sütőben!

Biztonsági utasítások

Ajánlott hőálló kesztyű vagy más megfelelő védelmet biztosító eszköz viselése a pizzasütő lap használata során. Használat után mindig teljesen hagyni kell kihűlni, csak utána szabad kivenni a grillsütőből/sütőből. A pizzasütő kőlap mosogatógépben nem tisztítható.

Az első használat előtt

Óvatosan vegyük ki pizzasütő kőlapot a csomagolásból és távolítsunk el minden csomagolóanyagot.

Töröljük át a pizzasütő kőlapot egy nedves törlőkendővel, hogy az esetleges csomagolóanyag maradványok eltávolításra kerüljenek

A pizzasütő lap használható a sütőben.

A pizzasütő kőlapot mindig hideg sütőbe kell betenni! Helyezzük a sütő középső rácsára és melegítsük legalább 30 percig a legmagasabb fokozaton (felső alsó sütés legalább 250 C). Azt javasoljuk, hogy a pizzasütő kőlap ne közvetlenül a sütő aljára kerüljön annak érdekében, hogy a levegő keringeni tudjon és ne menjen tönkre az alsó fűtőspirál.

A pizzasütő kőlap megkezdi a hőenergia tárolását. Kb. 30 perc melegítési idő után a pizzasütő lap üzemkész és készen áll a sütésre. Használat előtt lisztezzük be a pizzasütő kőlapot, majd tegyük a pizzát a pizzasütő lap közepére és ízlés szerint süssük készre.

A pizzasütő kőlap használata grillben

Ha grillben szeretnénk pizzát sütni, akkor ahhoz egy fedeles grill szükséges (pl. gömbgrill, kamado, pellet grill stb.). A fedél visszaveri a hőt felülről és így süti a pizzát. Helyezzük a pizzasütő kőlapot a rácsra és melegítsük fel legalább. Kb. 30 perc melegítési idő után a pizzasütő lap üzemkész és készen áll a sütésre. Használat előtt lisztezzük be a pizzasütő kőlapot, majd tegyük a pizzát a pizzasütő lap közepére és ízlés szerint süssük készre.

Tisztítás

Tisztítás előtt hagyjuk teljesen lehűlni a pizzasütő kőlapot! Égési sérülés veszélye állhat fenn! A pizzasütő lap nem tisztítható mosogatógépben. Semmiképpen sem áztassuk a pizzasütő kőlapot mosogatóvízben, mivel felszívja és tárolja a vizet. Az ezt követő felmelegítés esetén fennáll a veszélye, hogy repedések jönnek létre és a pizzasütő kőlap eltörik.

A pizzasütő kőlapot lehetőleg nem sokkal használat után tisztítsuk meg. Ne használjunk vegyszereket! A pizzasütő kőlapra égett maradványokat távolítsuk el óvatosan egy kerámialap kaparóval és söpörjük le egy kézi seprűvel.

Magas hőmérséklet és bizonyos étel hozzávalók pl. mártások, cukor stb. hatására egy idő után megváltozik a pizzasütő lap színe. Ez azonban higiéniai szempontból lényegtelen! Az elszíneződött pizzasütő kőlapot óvatosan lehet csiszolni csiszolópapírral. Ezután ismét alaposan le kell söpörni egy kézi seprűvel és nedves papírral áttörölni.

Tárolás

Tárolja a pizzasütő kőlapot száraz környezetben és ügyeljen arra, hogy ne essen le.

Mérete: 30 x 38 cm
Figyelmeztetés: Mosogatógépben és áztatással nem tisztítható. Törékeny.
Anyaga: kordierit
Súlya: 2,4 kg

Vásárlói értékelések

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Milestone66 Pizzakő 30 x 38 cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük