Recept megosztása

Rántott tök

Talán nincs olyan ember a világon, aki ne szeretné a rántott ételeket, a finom ropogós panírt. Ezért kísérleteztük ki mi is az egészséges, vegán változatát. Egyszerű, 2 lépésben elkészíthető. Nincs ráadásul tőle nehéz olajszag az egész lakásban sem. Ezt bátran lehet fogyasztani azoknak is, akik figyelnek az alakjukra.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.Hámozzuk meg a tököt, kaparjuk ki a magját, majd vágjuk kb. kisujjnyi vastag szeletekre
  • 2.(Ha karfiolt használunk előtte meg kell főznünk rózsáira szedve egy kis sóval, de csak annyira, hogy félpuha legyen,majd kihűteni, hogy tudjunk vele dolgozni)
  • 3.keverjük össze a csicseriborsólisztet, kb. egy csapott kiskanálnyi sót, egy negyed kiskanálnyi borsot, és egy fél kiskanálnyi fokhagymaport (ezt ízlés szerint lehet változtatni)
  • 4.kezdjük el hozzá óvatosan adagolni a kókusztejet, és kevergessük, míg sűrű palacsintatésztához hasonló keveréket nem kapunk.

Hozzávalók

  • 1 nagy tök
  • 200g csicseriborsóliszt
  • 2-3dl kókusztej
  • bors
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál vöröshagymapor
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 250 gramm (gluténmentes) zsemlemorzsa