RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen/olajon pároljuk/süssük meg a hagymákat üvegesre a tárkonnyal (1-2 evőkanál)
- 2.tegyük rá a répákat, azokat is pároljuk meg
- 3.tegyük rá a mirelit zöldbabot, olvasszuk ki fedő alatt
- 4.adjuk hozzá a krumplit, fűszerezzük sóval, borssal (sóval óvatosan, mert a mustár is sós)
- 5.öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (jön hozzá még a gombóc)
- 6.fedő alatt, alacsonyabb hőfokon főzzük puhára a zöldségeket
- 7.közben állítsuk össze a gombócunkat: törjük össze a főtt krumplit még melegen – ne turmixoljuk
- 8.adjuk hozzá a lenmag - víz keveréket
- 9.adagoljunk hozzá annyi lisztet, hogy ragacsos, de könnyen formázható masszát kapjunk – kezdjük 10 dkgval, majd apránként adjunk hozzá, ha még szükséges
- 10.fűszerezzük kb. kiskanál sóval, kevés fokhagymaporral, gyömbérrel, szerecsendióval
- 11.tegyük hűtőbe egy negyedórára
- 12.vegyük ki a hűtőből, és enyhén nedves kézzel formázzunk belőle kicsi, dió nagyságú gombócokat -3-4 cm átmérőjű
- 13.mikor már minden megpuhult, forrjon a levesünk, és helyezzük bele az előre elkészített gombócokat – főzzük addig, míg feljönnek a felszínre – vegyük lejjebb a hőfokot
- 14.ízesítsük sóval, kesuföllel, ecettel, mustárral, esetleg tárkonnyal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók a leveshez
- 3 db közepes sárgarépa felkarikázva
- 1 db fehérrépa felkarikázva
- 3 db kisebb krumpli felkockázva
- 300g sárgahüvelyű mirelit zöldbab
- 2 fej hagyma apróra vágva
- 6 evőkanál kesuföl – vagy vegán tejföl
- 3 evőkanál mustár
- 3 evőkanál borecet (ez csak 6%-os)
- só, bors
- babérlevél
- tárkony
Hozzávalók a gombóchoz
- 200g (4 kisebb db) krumpli – kockára vágva megfőzve vagy héjában megfőzve, meghámozva
- 1 evőkanál őrölt lenmag 3 evőkanál vízzel elkeverve és 10 percre hűtőbe téve
- só, fokhagymapor, szerecsendió, gyömbér
- 10-15 dkg csicseriborsóliszt vagy 10-15 dkg (gm) liszt – a csicserilisztből, gm lisztből, teljeskiőrlésű lisztből kevesebb kell, mint a finomlisztből