Recept megosztása

Narancsos sütőtökpüré

Ha már unjuk a krumplipürét, készítsük el ezt a különleges sütőtökpürét. Fogyaszthatjuk fasírt mellé, de ha hígabbra készítjük (több vízzel vagy akár növényi tejjel), akkor szószként is funkcionálhat. Akár ünnepi alkalmakra is ajánljuk, hiszen nemcsak a színe gyönyörű, hanem nagyon finom is.

6 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, dinszteljük meg egy kicsit, pár perc alatt
  • 3.fűszerezzük és alaposan keverjük össze
  • 4.öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fedő alatt alacsonyabb hőfokon főzzük puhára
  • 5.adjuk hozzá a héjából kikapart sült sütőtököt, és főzzük össze pár perc alatt - ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet
  • 6.öntsük hozzá a narancslevet
  • 7.botmixerrel pürésítsük
  • 8.igazítsunk a fűszerezésen, ha úgy érezzük

Hozzávalók

  • 1 kicsi sütőtök - felszeletelve, sütőben megsütve
  • 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - feldarabolva
  • 2 db közepes sárgarépa - karikákra vágva
  • 1 közepes narancs leve
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • ½ kiskanál só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió, gyömbér
  • díszítésnek: kevés dió apróra vágva, petrezselyemzöld