Recept megosztása

Lilakáposztás tészta

Szemet gyönyörködtetőek ezek a színek. És még a tészta is rózsaszín lesz tőle. Kell ennél több? Az ételünk meg tele antioxidánsokkal.

Mi tofuval ettük, de természetesen elhagyható.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.egy kis vízen megdinszteljük a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.hozzáadjuk a lilakáposztát, picit megsózzuk, majd fedő alatt elkezdjük párolni, alacsony hőfokon – ha kell, tegyünk alá még vizet, nehogy leégjen
  • 3.mikor összeesett, tegyük hozzá az almát, és fűszerezzük
  • 4.fedő alatt pároljuk teljesen puhára (az almahéjakat egyben el tudjuk távolítani)
  • 5.közben főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint a tésztát
  • 6.egy kevés vízzel felhígított (gluténmentes) szójaszószon pirítsuk meg a tofut
  • 7.végül keverjük össze a káposztát, tésztát, tofut, és már tálalhatjuk is

Hozzávalók

  • fél fej lilakáposzta lereszelve vagy apróra vágva – akár aprítóval
  • 2 fej (lila)hagyma feldarabolva
  • 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 3 db alma 4 felé vágva (héjastól), magházuk kivágva – ez édesíti meg a káposztánkat
  • só, bors, őrölt kömény, folyékony füst /vagy füst só
  • 1 csomag rizstészta
  • 1 csomag (180g) (füstölt tofu) –kisebb kockákra vágva (elhagyható) – helyette használhatunk bármilyen főtt hüvelyest

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!