Gombapástétom 2. – majdnem májpástétom

Ennek a gombakrémnek nagyon emlékeztet az íze és az állaga a májasra. Néhány összetevőből gyorsan elkészíthető, főleg, ha van késes aprítónk. Kitűnő szendvicskrémnek, pirítóssal, vagy előételnek.

Ha szójamentesen szeretnénk készíteni, hagyjuk ki a szójaszószt, és használjunk több sót, fűszert.

 

4 személy
20 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy kis vízen dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát, gombát – tegyük hozzá a sót, borsot, majorannát, és addig süssük, míg az összes víz elpárolog a gombából - majd hagyjuk kicsit hűlni
  • 2.tegyük az összes hozzávalót késes aprítóba
  • 3.dolgozzuk pépesre / darabosra szakaszosan működtetve a gépünket (pulse funkció, ha van)
  • 4.fűszerezzük még, ha szükséges
  • 5.tegyük hűtőbe, hogy teljesen lehűljön és összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 2 bögrényi (bögre=2,3dl) (kb. 250g) csiperke gomba felszeletelve
  • 1 bögre dió – kisebb darabokra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál majoránna
  • 1 -2 evőkanál szójaszósz/ tamari - ha szójamentesen szeretnénk: só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
  • pár fújás folyékony füst
  • 1 fej kis( lila)hagyma

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!