Recept megosztása

Egyszerű fasírt – lencséből

Kb. 30 perc alatt elkészül ez a vegán fasírt. Olajmentes, olajosmagmentes, gluténmentesen, és szójamentesen is készíthető, és nem utolsó sorban nagyon finom. Kívül jó ropogós, belül kellemesen puha. Olaszos ízvilágú fűszerekkel ízesítettük, de természetesen lehet másképp is. Mi a lányainkon teszteltük, akik elég kritikusak tudnak lenni étel –témában, és ők is elégedettek voltak.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát kb. 5 perc alatt egy serpenyőben egy kevés vízen
  • 3.a zabot aprítsuk fel a késes aprítóban liszt állagúra
  • 4.ha elég nagy a gépünk, tegyük a többi összetevőt is bele-főtt lencse, főtt hagyma + fokhagyma, paradicsompaszta, szójaszósz, borecet, fűszerek, sörélesztőpehely –szakaszosan működtetve járassuk addig, amíg teljesen összekeverednek az alapanyagok FIGYELEM: Ne aprítsuk túl
  • 5.ha nem elég nagy a gépünk, egy tálban krumplitörővel törjük össze a lencsét – de ne pépesre, maradjon darabos, majd adjuk hozzá az összes hozzávalót és dolgozzuk össze
  • 6.TIPP: ha túlszáraz, és nem akar összeállni, még adjunk hozzá egy kis paradicsompasztát
  • 7.ízesítsük még ízlésünk szerint
  • 8.benedvesített kézzel készítsünk 3-4 cm átmérőjű kis golyókat a masszánkból és helyezzük őket a sütőlapra
  • 9.süssük 13-14 percig, majd fordítsuk meg őket, és süssük még 13-14 percig – akkor jók, ha aranybarnák lettek
  • 10.készíthetünk hozzá paradicsomos szószos tésztát, de bármilyen köret, főzelék tökéletes kiegészítője lehet, még akár kirándulásra is elvihetjük magunkkal

Hozzávalók

  • 2 bögre(bögre= 2,3dl) főtt barna lencse – lehet konzerv is - lecsepegtetve
  • 1 nagy fej (lila)hagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva vagy átpasszírozva
  • 1 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 2 evőkanál paradicsompaszta/( cukormentes) ketchup
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
  • 1 evőkanál szójaszósz vagy tamari – el is hagyható
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
  • ½ teáskanál őrölt babérlevél
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors