Recept megosztása

Édes mascarpone

Nagyon finom krémet készíthetünk kesudióból. Érdemes a kesut egy éjszakára beáztatni, majd felhasználás előtt leszűrni. (Az áztatólevet minden esetben öntsük le róla, és azt ne is használjuk fel máshoz sem.) 

Nagyon jól használható süteményekhez, tortákhoz. 

 

 

2,5 dl
10 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mindent helyezzünk magas fordulatszámos turmixgépbe
  • 2.pár perc alatt turmixoljuk simára - késes aprítóban nem lesz olyan selymes a krémünk
  • 3.kóstoljuk meg, ízlés szerint édesítsük, illetve adjunk hozzá citromlevet, vaníliát

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édes mascarpone?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) kesudió -pár órára beáztatva, lecsepegtetve
  • ízlés szerint datolyaszirup (ez bebarnítja a krémet, de ez teljes értékű) /eritrit - kb. 2-3 evőkanál
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál frissen facsart citromlé
  • 3-4 evőkanál víz /natúr növényi tej