Recept megosztása

Csőben sült /Rakott tészta – fehér szósszal

Egy finom szószos tészta nálunk mindig sikert arat. 

Ugyan több munkafolyamatból áll, de azért egyszerűen elkészíthető. 

Ha kesudióval készítjük, először azt turmixoljuk le annyi folyadékkal (növényi tejjel /főzővízzel, amennyi ellepi).

A tetejét megszórhatjuk vegán (házi) parmezánnal

 

4 adag
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.enyhén sós vízben főzzük puhára a karfiolt és krumplit - szűrjük le, de a levét ne öntsük ki
  • 3.egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk meg, majd főzzük puhára fedő nélkül, úgy hogy ne maradjon rajta nedvesség
  • 4.készítsük el a szószt - (ha kesudiót is teszünk bele, először azt turmixoljuk le simára annyi főzőlével, amennyi ellepi), turmixoljuk össze a főtt karfiolt, krumplit, fűszereket, sörélesztőpelyhet, tahinit/magvajat - adjunk hozzá apránként növényi tejet, ill. a főzőléből egy keveset
  • 5.kóstoljuk meg a szószt, ha szükséges, még fűszerezzük, hígitsunk rajta
  • 6.főzzük ki a tésztát a csomagolás szerint
  • 7.egy hőálló tálba tegyük bele a kifőtt tésztát, keverjük hozzá a kész hagymás gombát, majd locsoljuk meg a szósszal, azzal is forgassuk össze
  • 8.opcionális: szórjuk meg a tetejét vegán sajttal - lehetőleg házival
  • 9.süssük össze 15-20 perc alatt

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Csőben sült /Rakott tészta – fehér szósszal?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve
  • 3 kis krumpli - felkockázva
  • 1 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 250 g gomba - felszeletelve
  • néhány dl növényi tej
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • só, kakukkfű, fokhagymapor, hagymapor
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 300 g teljes kiőrlésű lisztből/hüvelyesből készült (gluténmentes)tészta
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 2-3 evőkanál tahini /magvaj / 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) beáztatott, lecsepegtetett kesudió - elhagyható
  • ízlés szerint néhány fújás folyékony füst - elhagyható