Nagy vegán mártogatós és kence körkép 2. rész

Nagy vegán mártogatós és kence körkép 2. rész

A nagy sikerre való tekintettel elhoztuk nektek a nagy vegán kencekörkép második részét, 5 további nagyszerű recepttel, amivel garantáltan bárkit levehettek a lábáról, használjátok őket akár tésztaszószként, szendvicsekbe vagy mártogatósnak. Készen álltok a tunkolásra?

Sajt ízű melegszendvicskrém

vegán melegszendvicskrém
Vegán melegszendvicskrém

A köles egy szuper alapanyag, nagyon sokféle ételt lehet készíteni belőle és kitűnően alkalmas tojásos, túrós, sajtos ételek helyettesítése is.

Ha cheddarosabb ízű végeredményt szeretnénk, akkor egyszerűen csak tegyünk hozzá füstölt pirospaprikát és egy kevés köményt és máris kész a tökéletes élmény.

Diétázók pedig kihagyhatják belőle a tahinit/magvajat, úgy alacsonyabb lesz a kalória- és zsírtartalma.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sajt-izu-melegszendvicskrem/

Vegán tojáskrém kölesből

vegán tojáskrém
Vegán tojáskrém

Ha pedig volt szó a kölesben rejlő nagyszerű lehetőségekről, akkor használjuk most tojás helyettesítésére. Ezzel a recepttel még azoknak sem kell lemondania a tojásos ízélményről, akik nem fogyasztanak tofut és mindössze pár percnyi munka van az előkészítéssel, így akár váratlan vendégek érkezésekor is bátran bevethető.

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-tojaskrem-kolesbol/

Gombapástétom 2 – majdnem májpástétom

vegán gombapástétom májpástétom recept vegánblog
Gombapástétom, vegán májpástétom

Ha családunkban vannak májpástétom rajongók és vegánok is, akkor ezzel a recepttel könnyen közös nevezőre hozhatjuk őket. Ez a gombás recept igazi ízbombát tartogat a számunkra, így tökéletes választás lehet előételnek vagy mártogatósnak.

Ha pedig szójamentesen szeretnénk készíteni, egyszerűen csak hagyjuk ki a szójaszószt és használjunk több sót, fűszert.

Recept: https://veganblog.hu/recept/gombapastetom-2-majdnem-majpastetom/

Citromos sárgaborsó hummusz

Citromos sárgaborsó hummusz
Citromos sárgaborsó hummusz

Tudtátok, hogy nagyon finom krémet készítettünk akár a sárgaborsóból is? Sőt, akár egy megunt, sűrűbbre hagyott főzeléket is pillanatok alatt könnyedén át lehet alakítani egy ízletes mártogatóssá.

Az igazán különleges ízeket a citrom héj és lé hozzáadásával érhetjük el, aki pedig szereti, akár korianderrel is megbolondíthatja ezt a keveréket.

Recept: https://veganblog.hu/recept/citromos-sargaborso-hummusz/

Cukkinis kence  – enyhén füstös cukkinikrém

cukkinis kence recept vegánblog
Cukkinis kence recept

Amikor egy kicsit könnyedebb szendvicskrémre vágyunk, elkészíthetjük ezt a finom, enyhén füstös cukkinikrémet, ami még az alakunkra is vigyáz majd, hiszen alig tartalmaz kalóriát.

A cukkíni tulajdonságai miatt az sem gond, ha nincs késes aprítónk, egy krumplitörő is megteszi, úgy egy picit darabosabb végeredményt kapunk majd. Ha pedig nincs füst sónk, használhatunk sima sót folyékony füsttel kombinálva, az ízélményből nem veszítünk majd.

Recept: https://veganblog.hu/recept/cukkinis-kence/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)